Perheniemen evankelinen opisto

Perheniemen opisto
Opistontie 15 B
47450 Perheniemi
p. 05-7574 100
email: opisto (at) perheniemi.com

Tahdotko löytää itsesi, kutsumuksesi, lahjasi? Jos tahdot matkalle aitouteen, vapauteen ja Jumalan äänen kuulemiseen – tule Perheniemeen! Opisto sijaitsee Perheniemen kylässä, Iitissä noin 40 minuutin ajomatkan päässä Lahdesta. Se on siis Lahden alueen lähin kristillinen opisto ja toimii laajasti yhteistyössä kristillisten seurakuntien kanssa yli tunnustuskuntarajojen.
Opisto on erikoistunut kristittyjä varustaviin ja kokonaisvaltaista terveyttä tukeviin koulutuksiin. Meiltä löydät mm. useita erilaisia sielunhoidollisia koulutuksia ja seminaareja, laajan Evankelistakoulutuksen, Opetuslapseus-kouluja lähetysaktioineen sekä lukuisia erilaisia kokonaisvaltaista terveyttä tukevia kursseja. Tavoitteena on antaa opiskelijoille mahdollisimman hyviä välineitä omien voimavarojen löytämiseen, kutsumuksen vahvistumiseen, elämänhallintaan sekä ammattitaidon täydentämiseen.
Koulutustarjonta on varsin monipuolista. Vuonna 2010 erilaisia koulutuksia, kursseja tai monimuotokoulutuksen osia oli yli kuusikymmentä. Seuraavassa on lyhyesti kuvattu erilaisia koulutusmuotoja, joita opistomme järjestää. Tarkemmat tiedot näet osoitteesta  www.perheniemi.com

  • Lähiopetuskoulutus/linjat
 ovat yleensä vähintään 8 opintoviikon mittaisia linjoja, mutta voivat kestää myös 1 – 2 lukuvuotta. Niihin osallistuvat opiskelijat pääosin asuvat opistolla ja koulutus tapahtuu suurimmalta osin arkipäivisin. Lähiopetuskoulutuksen osanottaja on oikeutettu opintotukeen ja asumislisään, kun tuen muut ehdot täyttyvät. Myös työttömyyskorvauksen jatkumisesta voi neuvotella työvoimatoimiston kanssa.
  • Monimuotokoulutukset ovat yleensä pitkiä ja perusteellisesti opiskeltavaan aiheeseen paneutuvia koulutuksia. Niissä opinnot koostuvat opistolla toteutettavasta lähiopetuksesta (pääosin viikonloppuisin) ja itsenäisesti suoritettavista etätehtävistä. Näin laajoja kokonaisuuksia voi suorittaa työn ohessa opiskellen.
  • Lyhytkurssit
 ovat 2 päivästä 2 viikkoon kestäviä, viikolla tai viikonloppuisin järjestettäviä koulutuksia hyvin monista erilaisista aiheista. Suurin osa kursseista toteutuu Perheniemen opistolla, mutta niitä järjestetään myös yhteistyökumppaneiden tiloissa eri puolilla Suomea.
  • Lähellä ihmistä – eheytymisseminaarit
 liittyvät ihmisen kokonaisvaltaiseen tervehtymiseen ja tukemiseen. Aiheet ovat tämän päivän ihmisiä laajasti koskettavia ja kuhunkin aiheeseen paneudutaan aina erilaisia näkökulmia yhtä aikaa huomioiden. Lähellä ihmistä – eheytymisseminaareja järjestetään sekä opistolla että seurakuntien ja muiden yhteistyökumppaneiden tiloissa.